Nieuws

15-04-2016

Ytong Bouwwijzer gedigitaliseerd

De Ytong Bouwwijzer is up-to-date en nu online beschikbaar. Hiermee komt Xella tegemoet aan de behoefte van aannemers naar digitale informatievoorziening.

De online Bouwwijzer maakt informatie toegankelijker met video’s en checklists, bijvoorbeeld voor benodigde gereedschappen of hulpmaterialen. Ook zijn er per type wand (van niet-dragend binnenspouwblad tot dragende binnenmuur) facts en figures verzameld en tips over bijvoorbeeld montage en verankering. Zo leidt de site aannemers stap voor stap door het bouwproces.

In de toekomst breidt Xella de Bouwwijzer verder uit voor haar andere producten: Silka en Multipor.

 

16-11-2015

Snel (semi)permanente huisvesting realiseren met Xella

De huisvesting van nieuwe vluchtelingen en asielzoekers blijft een grote uitdaging voor Nederlandse gemeenten. De bouwsystemen van Xella bieden een snelle oplossing voor het tekort aan woningen. Met onze bouwsystemen kunnen gemeenten, het COA en ander stakeholders in zeer korte tijd huisvesting realiseren voor noodopvang, tijdelijke opvang en permanente bewoning.

Sinds er deze zomer een grote stroom vluchtelingen en asielzoekers naar ons land kwam, is er behoefte aan flexibele, snel te bouwen woningen. Voor noodopvang zijn er doorgaans twee opties: nieuwbouw of herbestemming van een bestaand pand. Het prefab bouwsysteem voor modulaire woningen is zeer geschikt voor nieuwbouw. Het systeem heeft een korte bouwtijd, biedt dankzij het gebruik van cellenbeton als basismateriaal optimale brandwerendheid en geluidwerendheid en is stapelbaar tot zes bouwlagen.

Herbestemming
Bij herbestemming van gebouw, bijvoorbeeld een kazerne of gevangenis, veranderen de eisen ten aanzien van indeling en comfort (isolatie) van het pand. Xella biedt bouwsystemen waarmee bestaande gebouwen snel en eenvoudig heringedeeld, uitgebreid en/of geïsoleerd kunnen worden. Tijdelijke opvang vraagt om degelijke huisvesting met een zeer korte bouwtijd. Met het Ytong CascoSysteem is Xella in staat in slechts enkele dagen robuuste casco’s te bouwen, die bovendien eenvoudig zijn af te werken.

Permanente huisvesting
Permanente asielwoningen moeten snel gebouwd kunnen worden en betaalbaar en toekomstbestendig zijn. Het Silka elementensysteem bouwt met geprefabriceerde kalkzandsteen elementen die afgeleverd worden op de bouwplaats. Deze elementen zijn snel en tegen lage bouwkosten te monteren.

Download hier de PDF.

26-08-2015

Ytong rekentool biedt direct inzicht in mogelijkheden vergunningvrij bouwen

Xella introduceert de Ytong rekentool: een online hulp voor aannemers, zzp’ers en klusbedrijven die willen weten of ze een aan- of bijgebouw vergunningvrij mogen bouwen. Of een aan- of bijgebouw vergunningvrij is, is nu nog vaak onduidelijk doordat de regels hierover complex zijn. Eind 2014 is de wet voor vergunningvrij bouwen namelijk verruimd. Met de Ytong rekentool zien aannemers hoeveel vierkante meter er vergunningvrij mag worden gebouwd.

De Ytong rekentool werkt heel eenvoudig. Zo lopen aannemers vier simpele stappen door waarin ze gegevens invullen over de grootte van het achtererfgebied, het aantal vierkante meter van het hoofdgebouw inclusief aanbouwen, het aantal vierkante meter van het oorspronkelijke hoofdgebouw en het aantal reeds bebouwde vierkante meter. Een uitgebreide helpfunctie ondersteunt hen hierbij. Aan de hand van de ingevulde data rekent de tool het aantal vergunningvrije vierkante meters uit. En op basis van een aantal keuzes zoals blokformaat, dragend of niet-dragende toepassing, berekent de tool ook direct hoeveel Ytong blokken, lijm en andere toebehoren er voor de klus nodig zijn. Deze kunnen hierna meteen in een bestellijst worden gezet.

Erik Schot van bouwcontrolebureau PlanGarant uit Bergschenhoek ontwikkelde de Ytong rekentool in samenwerking met Xella: ‘Om het zekere voor het onzekere te nemen, vragen aannemers vaak toch maar een vergunning aan. Zonde van de tijd en van het geld dat ze aan leges betalen als blijkt dat dit niet nodig is. Dankzij de tool kunnen aannemers de kansen die vergunningvrij bouwen biedt, benutten.’ De Ytong rekentool is te vinden op www.vergunningvrij-bouwen.nl.

21-05-2015

DUBOkeur voor Silka ECO-element

Het Silka ECO-element mag vanaf nu het toonaangevende duurzaamheidskeurmerk voor de bouw voeren: DUBOkeur. Het erkende milieukeurmerk beoordeelt de totale levenscyclus, zoals grondstoffen- en energieverbruik, CO2-uitstoot, verpakking, productieproces, transport, afvalreductie, recycling en de levensduur na opbrengen. Het Silka ECO-element bestaat uit minstens 30 procent gerecycled kalkzandsteen. Met de ontwikkeling van dit product komt Xella dichterbij het ideaal van het Cradle-to-Cradle-bouwen.

In het Silka ECO-element wordt 30 procent gerecycled kalkzandsteen als grondstof toegevoegd tijdens het productieproces. Voor de productie van kalkzandsteen gebruikt Silka grondstoffen uit de natuur, namelijk zand, kalk en water. Productie-uitval na het verharden of zagen van passtukken, worden verbroken tot granulaat. Dit wordt ingezet als grondstof voor nieuwe ECO-elementen en vervangt (deels) het zand. Dit sluit aan op het Cradle-to-Cradle-principe, waarbij  alle gebruikte materialen in het ene product later nuttig worden ingezet voor een ander product. Dit maakt de cyclus van productie tot en met afdanking rond.

Het onderzoeksinstituut NIBE, het kennisinstituut over milieubelasting van bouwmaterialen, beoordeelt de producten op basis van 17 (milieu)aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval, volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA). Met het verkregen DUBOkeurmerk voor het Silka ECO-element toont Xella op een onafhankelijke manier de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid aan.

Het Silka ECO-element is wat betreft technische eigenschappen op gebied van warmte-accumulatie, akoestiek en brandwerendheid identiek aan standaard Silka elementen. Dit duurzame product is daarom geschikt voor dragende en niet-dragende toepassingen in de woning- en utiliteitsbouw en voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Meer informatie over DUBO-keur en de officiële DUBOkeur-certificaten van Xella vindt u op www.xella.nl. Wilt u meer weten over het Silka ECO-element? Klik dan hier.

21-05-2015

Silka Klimaatwand: onzichtbare combinatie van comfort en energiebesparing

Een warmtebron die zo groot is als een kamermuur. Dat biedt belangrijke voordelen. Immers, radiatoren zijn vrijwel altijd veel kleiner dan de ruimte die ze moeten verwarmen. De ruimte wordt als gevolg daarvan deels te warm, maar blijft ook deels te koud. Terwijl er toch aanvoerwater met een relatief hoge temperatuur nodig is. De conclusie ligt dan ook voor de hand: hoe groter het verwarmingsoppervlak, hoe gelijkmatiger, comfortabeler én zuiniger er kan worden verwarmd. Dat is dan ook precies het idee achter de Silka Klimaatwand.

Een afgewerkte Silka Klimaatwand omvat een muurgrote, onzichtbare stralingsbron voor warmen en koelen. De wand bestaat uit kalkzandsteen blokken of elementen, voorzien van sleuven. Die sleuven bieden ruimte aan het leidingensysteem, waardoor het warme of juiste koude water circuleert. Samen met het accumulerende vermogen van kalkzandsteen zorgt dat voor een gelijkmatige uitstraling. En dat betekent: optimaal comfort, terwijl de aanvoertemperatuur van het water in de winter slechts 30 à 50 °C hoeft te bedragen én er geen ruimte verloren gaat aan ontsierende radiatoren. Zo combineert de Silka Klimaatwand thermisch en akoestisch comfort met de zuinigheid van een lagetemperatuurverwarming. Kortom, de Silka Klimaatwand is dé duurzame, voordelige en esthetische oplossing voor verwarmen en koelen anno 2015.

Meer weten? Lees hier meer over de Silka Klimaatwand

 

03-04-2015

Nieuw: snel meters maken met het Ytong MM-blok

Een bouwblok van 1 meter bij 60 centimeter! Daar zet je héél snel de meest grote wandoppervlakken mee neer. Met een bouwsnelheid die tot twee keer zo hoog is en met minder arbeidsuren worden utiliteitsprojecten waarbij u snel grote wandoppervlakken moet realiseren, wel heel aantrekkelijk. Het Ytong MM-blok is binnen twee weken te leveren en u bestelt het blok eenvoudig zelf via de handel. Passtukken kunnen worden meegeleverd of u zaagt ze natuurlijk zelf op de bouwplaats. Het grote blok is leverbaar in drie diktes, 14, 20 en 24 centimeter. 

02-02-2015

Nieuw assortiment Ytong MassiefBlokken

Ingegeven door de groeiende vraag naar Ytong MassiefBlokken heeft Xella het assortiment voor dit product overzichtelijker en gebruiksvriendelijker gemaakt. Alle varianten van de cellenbetonnen blokken worden gepresenteerd in de nieuwe [link naar dowload] brochure Ytong MassiefBlokken. Daarin staat ook een uitgebreid pakket lateien, uiteenlopend van dragend tot niet-dragend. De samenstelling en afmetingen van de lateien zijn afgestemd op die van andere cellenbetonnen producten, wat de verwerking ervan vergemakkelijkt.

Energiezuiniger bouwen
Ytong MassiefBlokken hebben meer massa, meer lucht en meer isolatie. Hierdoor kunnen aannemers nóg sneller en energiezuiniger bouwen, tegen lage kosten. De bouwstenen maken het namelijk mogelijk om in één arbeidsgang een gebouwschil met een fors hogere warmte- isolatiewaarde te realiseren. Ytong MassiefBlokken zijn ook prima geschikt om mee te bouwen in een vochtig zeeklimaat als het onze. Bouwen met MassiefBlokken is bovendien koudebrugvrij bouwen. De nieuwe brochure van Ytong MassiefBlokken is hier te downloaden.  

 

02-02-2015

Ytong ankerlijm verkort constructietijd

Xella heeft een nieuwe manier ontwikkeld om separatiepanelen sneller en veiliger te verankeren. In plaats van de ankers voor panelen te fixeren met schroeven, zijn ze nu eenvoudig aan de constructie te lijmen met Ytong ankerlijm. Dit verkort de bouwtijd van binnenwanden nog verder. Bovendien hoeft voor de verankering van panelen niet langer geboord te worden. Hiermee behoren stof- en geluidsoverlast tot het verleden. Ytong ankerlijm is extreem sterk en hecht op bijna alle ondergronden (PE (polyethyleen), PP (polypropyleen) en PTFE (teflon) uitgezonderd). De lijm blijft ook na uitharding elastisch en is bestand tegen alle weersinvloeden en veroudering. Dankzij de opvallende gele kleur onderscheidt Ytong ankerlijm zich op de bouwplaats duidelijk van andere lijmen en kitten. Werken met Ytong ankerlijm voldoet uiteraard aan alle bestaande ARBO-regelgeving.

Meer weten? Bekijk hier de handige instructiefilm over Ytong ankerlijm

15-09-2014

Xella lanceert VHP-actie

Xella durft te stellen dat verdiepingshoge separatiepanelen van Ytong op elk project goedkoper uitvallen dan een binnenwand opgetrokken uit gipsblokken. Het totale voordeel kan gemakkelijk oplopen tot zo'n 5%. Om u daarvan te overtuigen kunt u uw rayonmanager van Xella vragen om langs te komen. Hij rekent aan tafel uw project met u door en zal laten zien dat ook u geld laat liggen als u nog steeds binnenwanden bouwt met gipsblokken in plaats van panelen van Ytong cellenbeton. 

Bekijk hier een testimonial van Karbouw uit Amersfoort. Zij verdienden 6 procent.

Bekijk hier de X-factor van Sjoerd, hij bouwt met VHP's van Ytong.

Maak hier een afspraak met uw rayonmanager.

15-09-2014

Ytong Energyplus blok

In een arbeidsgang energieneutraal bouwen? Het kan met het nieuwe Ytong Energyplus blok. Een cellenbetonblok voor dragende wanden en gevels met een extreem hoge isolatiewaarde.

Het Ytong Energyplus blok bestaat uit drie lagen met elk hun eigenschappen:

  • een binnenste dragende laag van Ytong cellenbeton (dichtheid 340 kg/m3) van 15,5 centimeter dik;
  • een kern van het superisolerende Ytong Multipor isolatiemateriaal (dichtheid 115 kg/m3) van 18 of 28 centimeter dik;
  • een robuuste gebouwschil van Ytong cellenbeton (dichtheid 340 kg/m3) van 6,5 centimeter dik.

Met Ytong Energyplus stelt Xella een nieuwe norm voor energie-efficiënt, massief bouwen: een superisolerend cellenbetonnen bouwblok voor dragende wanden dat bij 40 of 50 centimeter dikte extreem hoge isolatiewaarden biedt (lambda-waarde l 0,06 w/mK). Hierdoor worden Rc-waarden gerealiseerd van 6,5 respectievelijk 8,9. Dat maakt het mogelijk zeer energiezuinige en zelfs energieneutrale woningen op te trekken. Woningen waarvan de gevels zijn opgetrokken uit één en hetzelfde bouwblok en zónder aanvullend isolatiemateriaal.

Wilt u meer weten over het nieuwe Ytong Energyplus blok? Kijk op xella.nl neem dan contact op met verkoop@xella.nl of (0183) 67 12 34. U kunt ook alvast de brochure downloaden.

15-09-2014

Bespaar 10 procent op EPC

VUREN – De EPC voor woningen gaat op in januari 2015 omlaag naar 0,4. Dat kondigde Minister van Wonen Blok onlangs aan. Besparing op de EPC wordt hierdoor nog urgenter. Dankzij de Xella Koudebrug Service kunnen architecten en aannemers maar liefst 10 procent op de EPC besparen.

EPC uit zicht
Warmteverliezen als gevolg van koudebruggen worden in EPC-berekeningen doorgaans berekend met standaard (forfaitaire) psi-waarden. Een EPC die berekend is met standaard psi-waarden valt in het algemeen 10 procent lager uit. Hierdoor kan een EPC van 0,4 of lager uit het zicht raken. Berekende psi-waarden voorkomen dit. Xella beschikt over deze berekende psi-waarden voor een groot aantal bouwdetails.

Xella Koudebrug Service
Architecten en aannemers die op hun EPC willen besparen kunnen gebruik maken van de Xella Koudebrugservice. Xella brengt de exacte situatie in kaart en legt die vast in een koudebrugrapportage. De daarin aangegeven psi-waarde kunnen direct worden gebruikt bij het (laten) berekenen van de EPC. De Xella Koudebrugservice loopt via de accountmanagers van Xella.

Klik hier voor de Xella Koudebrugservice en informatie over koudebrugvrij bouwen

24-10-2013

Bestel nu zo'n schitterende Xella-kalender

Xella heeft een assortimentskalender voor 2014. Het is een handige overzicht van alle Ytong, Silka en Multipor producten op posterformaat, plus de maanden en dagen voor het komende jaar. Het thema van de kalender is bouwen met Xella is bouwen met de X-factor! In 2014 liggen de kansen vooral in de bestaande bouw. Met Xella kan ook gerenoveerd worden met de X-factor. Of het nu gaat om na-isoleren, herindelen, uitbreiden of optoppen, Xella biedt de oplossing. Ytong, Silka en Multipor hebben de ideale eigenschappen om gebouwen aan te passen aan de nieuwste eisen op het gebied van comfort en energieprestaties. Op de kalender staan handige QR-codes die onmiddelijk de speciale themapagina's over deze onderwerpen openen. Wilt u zo'n kalender ontvangen stuur dan een mail naar verkoop@xella.nl en vermeld uw naam en bedrijfsnaam.

23-10-2013

Renovatie, Herbestemmen, Optoppen?

Bent u zich aan het oriënteren op een renovatie-, ­herbestemmings-, of optoppingsproject? Op onze ­website www.xella.nl vindt u oplossingen met Silka kalkzandsteen, Ytong cellenbeton en Multipor minerale isolatieplaten.

Xella biedt oplossingen voor het renoveren, herbestemmen of optoppen van bestaande gebouwen: van (na-)isoleren met Multipor en herindelen met Ytong separatiepanelen tot aan het optoppen met het Ytong Casco­Systeem. Op de webpagina’s Renovatie, Herbestemming en Optoppen op www.xella.nl vindt u een overzicht van oplossingen, inspirerende projecten en documentatie. Voor advies kunt u ook terecht bij uw Xella-adviseur.

23-10-2013

BIM met Xella: juist nu!

Xella Nederland investeert al geruime tijd in de ontwikkeling van het Bouwwerk Informatie Model (BIM) en dat is niet voor niets. De voordelen van BIM zijn – ­ongeacht de projectomvang – evident: faalkostenreductie en een sneller en efficiënter bouwproces.

‘Versnelling bouwtijd’
Collega’s die BIM’en met Xella plukken er nu al de vruchten van. ‘BIM’men met Xella betekent dat je tijdens de bouw niet meer hoeft te zoeken naar het specifieke type kalkzandsteen’, zegt Cyrille Pennavaire, informatiemanager bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss. Hilde Kruitbos van Van Wijnen Deventer B.V. geeft aan dat hij onmiddellijk ziet waar eventuele knelpunten ofwel clashes zitten met andere onderdelen uit het project. ‘Xella kan direct op clashes anticiperen en past vervolgens de onderdelen in de werktekening aan. Dit voorkomt fouten, reduceert de faalkosten en het versnelt de bouwtijd.’

Waarom wachten?
In een tijd waarin bedrijven zoeken naar nieuwe manieren op geld te verdienen is BIM hét middel om dat doel te bereiken. Bovendien versterkt u door BIM de samenwerking met Xella en andere projectpartners hetgeen innovatie en een optimaal werkklimaat stimuleert. Wacht dus niet af tot de bouw weer aantrekt, maar investeer nu in BIM en profiteer van de voordelen op korte en lange termijn. Neem voor informatie over BIM met Xella contact op met BIM-­adviseur Nico Vos via nico.vos@xella.com.

17-06-2013

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

17-06-2013

Xella voorloper met BIM

Xella Nederland investeert al geruime tijd in de invoering van het Bouwwerk Informatie Model (BIM) en loopt daardoor voor als BIM-partner van diverse bouwbedrijven.

Zo zijn Silka, Ytong en Multipor al geschikt voor deze manier van werken. BIM is een digitale maquette waarin bouwpartners hun producten en bouwtechnische informatie direct en tot in detail kunnen laten aansluiten op die van andere bouwpartners in een project. Voordelen zijn snellere inzage in onjuistheden op de bouwtekening en een aanzienlijke faalkostenreductie.’BIM’en met Xella betekent dat je tijdens de bouw niet meer hoeft te zoeken naar het specifieke type kalkzandsteen’, zegt Cyrille Pennavaire, informatiemanager bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss. Volgens Rudi Elshof, directeur van Reinbouw in Dieren is Xella al vrij ver met het automatiseren in BIM. ‘Er zijn nog weinig toeleveranciers die bouwtekeningen zonder vertaalslag en tot in detail op elkaar aan laten sluiten. Dat werkt ideaal’. Ook BIM’en met Xella? Neem dan contact met Xella’s BIM-adviseur Nico Vos of kijk op www.bimmetxella.nl

 

17-06-2013

Slim renoveren en isoleren met Ytong en Multipor

Ytong en Multipor zijn renovatieproducten bij uitstek. De cellenbetonblokken zijn dankzij hun fysieke eigenschappen en verwerkingsvoordelen een dankbaar bouwmateriaal voor uiteenlopende renovatietoepassingen.

Dankzij hun lichte gewicht en de eenvoudige verwerkbaarheid zijn blokken van Ytong en Multipor ideaal voor het herindelen van bestaande, oudere panden. Omdat cellenbeton ongevoelig is voor vocht, kan het koud op de ondergrond worden geplaatst. Daarbij zorgen de luchtgevulde cellen ook voor uitstekende isolerende eigenschappen. Niet voor niets worden Ytong en Multipor steeds vaker toe-gepast om de warmteweerstand van bestaande gevels te verhogen.


Voorzetwand van Ytong
Bakstenen gevels van oudere gebouwen kunnen heel onregelmatig zijn. Hierop rechtstreeks isolatie aanbrengen is dan niet mogelijk. De oplossing is een voorzetwand van Ytong blokken of Multipor aan de binnenzijde van de gevel, met een luchtspouw van ongeveer 2 centi-meter. Dit is een snelle manier om een strakke, sterk isolerende wand op te trekken die op elke gewenste manier is af te werken.

Gevelisolatie met Multipor
Multipor heeft nog meer luchtgevulde cellen dan gewoon cellenbeton en is daardoor nog beter isolerend en bovendien lichter van gewicht. Hierdoor is deze minerale isolatieplaat ook rechtstreeks te verlijmen aan de binnen- of buitenzijde van de gevel. Dit is ideaal bij de renovatie van monumentale panden waarvan het historische karakter behouden moet blijven.

17-06-2013

Warmteweerstand Hoeve Deperman op niveau nieuwbouw

Deze boerderij uit 1863 met voorhuis uit 1910 kampte met achterstallig onderhoud. Met hulp van de Monumentenwacht Flevoland-Overijssel restaureerde de eigenaar het complex tot woonboerderij met logies. De buitenmuren zijn aan de binnenkant bekleed met Multipor platen. Daardoor evenaart de warmteweerstand van de gebouwschil nu het nieuwbouw-niveau. Aanvankelijk was het de bedoeling metal stud-voorzetwanden te plaatsen, maar die optie viel af in verband met de kans op houtrot. Met Multipor zijn koudebruggen en condenstatieplekken uitgesloten.

18-04-2013

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. Alle links, ook die naar aanleiding van de projecten in dit blad, vindt u online op www.xellamagazine.nl. 

18-04-2013

Ytong energy+: het duurzaamste bouwblok

Ytong Energy+ is een nieuw cellenbetonblok voor gevels met een extreem hoge isolatiewaarde (tot Rc 8,9). Het Ytong Energy+ blok bestaat uit een binnenste dragende laag met een hoge druksterkte, een superisolerende kern en aan de buitenkant een uiterst robuuste laag die zorgt voor een sterke gevel. En dat in één massieve toepassing.

Ytong Energy+ blokken zijn cradle to cradle-gecertificeerd en voldoen ruimschoots aan de strenge Europese eisen voor de energieprestatie van woningen die vanaf 2020 gelden. Meer informatie vindt u in de brochure die gratis is te downloaden op xella.nl. 

 

18-04-2013

Xella wint innovation award met xella building system

Voor het eerst heeft Xella Nederland de Xella Innovation Award gewonnen. Xella Nederland ontving de prijs voor beste innovatie binnen de Xella Groep voor het revolutionaire Xella Building System.

Het Xella Building System is een Ikea-achtig bouwsysteem van cellenbetonnen panelen, lateien en vloer- en dakplaten waarmee binnen enkele dagen, zonder gebruik van mechanische hulpmiddelen, fraaie en comfortabele woningen in elkaar kunnen worden gezet.

Angola
Het revolutionaire bouwsysteem is speciaal ontwikkeld voor grootschalige woningbouw in ontwikkelingslanden. Xella bouwt met het bouwsysteem mee aan een grootschalig woningbouwproject in Angola. Dit project omvat de bouw van in totaal 40.000 woningen waarvan Xella in eerste instantie 15.000 woningen voor zijn rekening neemt. Innovaties Het megaproject stimuleerde Xella tot een reeks innovaties. Zo ontwikkelde Xella nieuwe manieren van verpakken en transporteren en een instructieprogramma dat de veelal ongeletterde lokale bouwlieden wegwijs maakt in het Xella Building System. Dankzij deze innovaties zijn in een jaar tijd al 12.000 woningen gebouwd met het Xella Building System. Een wereldprimeur: nooit eerder zijn in zo’n kort tijdsbestek zoveel woningen van het ene naar het andere continent geëxporteerd.

17-12-2012

Social media

 

Vraag? Tweet of post ‘m!

Informatie over onze producten is ook te vinden op ons YouTube-kanaal, Twitter en Facebook. Heeft u een vraag? Post die dan op Facebook of tweet het ons. Wij helpen u graag!

17-12-2012

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

17-12-2012

Xella presenteert eerste duurzaamheidsverslag

Veel bouwbedrijven noemen zichzelf duurzaam. Xella verkondigt het niet alleen, maar toont als een van de eerste bouwbedrijven aan dat het bedrijf ook duurzaam ís. Het bewijs hiervoor is samengevat in het eerste duurzaamheids­verslag, dat is opgesteld volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI). Xella-CEO Jos Cox: ‘We leggen de lat steeds hoger.’ 

In het duurzaamheidsverslag zet Xella haar duurzaamheidsvisie en –missie uiteen en laat zij zien hoe deze zich vertaalt naar ­innovatieve duurzame bouwoplossingen. Daarnaast geeft het verslag inzicht in de economische, ­milieu- en sociale prestaties van Xella, haar ­producten, diensten en activiteiten. Het ­rapport is geverifieerd door het Global Reporting Initiative (GRI), de internationale organisatie die richtlijnen vaststelt voor transparante duurzaamheids­verslaggeving.

Onafhankelijk
Xella brengt het duurzaamheidsverslag voor het eerst uit. Het bedrijf merkt dat er bij stakeholders behoefte is aan onafhankelijk ­gecontroleerde informatie over de duurzaamheid van organisaties. Daarnaast wil Xella ­inspelen op een continue veranderend beeld over duurzaamheid en de consequenties hiervan op maatschappelijk vlak, maar ook voor bijvoorbeeld de bouwregelgeving. Jos Cox, CEO van Xella Noordwest-Europa licht toe: ‘Xella is altijd al zeer proactief bezig ­geweest met duurzaam bouwen. We communiceren hier naar buiten toe over maar doen ook veel achter de schermen. We zijn bijvoorbeeld een energieconvenant met de overheid overeen­gekomen. Al deze zaken zijn nu vastgelegd in een rapport en zijn door GRI geverifieerd. Daarmee hebben voor onszelf nu de lat gelegd die de komende jaren steeds hoger komt te liggen.’

U kunt het duurzaamheidsverslag bekijken via http://nachhaltigkeit.xella.com.

17-12-2012

Xella BouwBeter-dagen

Leer werken met sterke merken
Hoe bevestig ik een Multipor minerale isolatieplaat? Kan ik met Silka elementen een aanbouw optrekken? Bouw ik met Ytong Massief­Blokken écht sneller en energie­-zuiniger dan met spouw? Ontdek zelf de ­antwoorden tijdens de Xella BouwBeter-dagen in onze demoruimte in Echt (Limburg).

Praktijksessies
Tijdens deze gratis praktijksessies laten we u de fijne kneepjes zien van het werken met onze bouwproducten en -systemen van Silka ­kalkzandsteen, Ytong cellenbeton en de ­Multipor minerale isolatieplaat. Én u kunt er zelf mee aan de slag.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.xella.nl of vraag uw Xella Adviseur naar de mogelijk­heden.

17-12-2012

Kalender en assortimentsoverzicht 2013

Deze nieuwe Xella Assortimentskalender 2013 is vanaf nu kosteloos verkrijgbaar. Op dit posterformaat kalender vindt u een jaarkalender én het meest actuele overzicht van ons complete assortiment Silka, Ytong en Multipor-producten. Zo heeft u onze productinformatie altijd binnen handbereik en verliest u nooit het overzicht op uw planning. U vraagt de Xella kalender gratis aan bij uw Xella ­binnendienstmedewerker.

Zoekt u ook in 2013 naar innovatieve wandoplossingen? Of het nu gaat om een geïsoleerde spouwmuur, een voorzetwand of een binnenwand, met onze producten kunt u letterlijk alle kanten op. Kijk voor ideeën eens op ­gebouwschil.nu. Hier vindt u een aantal wandoplossingen van Ytong cellenbeton, Silka kalkzandsteen en ­Multipor. ­Overzichtelijk gepresenteerd in 3d-opstellingen en voorzien van ­informatie over wand­opbouw, materialen en afwerking.

Heeft u vragen over onze producten en oplossingen? Raadpleeg dan onze vernieuwde website xella.nl, de Xella Bouwwijzers of de productbrochures van Ytong, Silka en Multipor. Uiteraard kunt u ook altijd terecht bij onze Xella Adviseurs. Zij zijn er om uw ­bouwproces nog sneller, ­efficiënter en ­duurzamer te maken. En om u te adviseren over de nieuwste ­bouwconcepten en innovatieve producten en diensten van Xella. Doe er uw voordeel mee.


14-08-2012

Xella zorgt voor subtropische temperaturen in het groenste zwembad van Nederland

Het subtropisch zwembad Bad Hesselingen in Meppel wordt grotendeels verwarmd door de restwarmte van de productie van Ytong cellenbeton. De Xella-fabriek, verantwoordelijk voor het continu verwarmen van het groenste zwembad in Nederland, staat op nog geen enkele honderd meters van het bad. Het gebruik van deze restwarmte in plaats van aardgas is een duurzame oplossing die past bij zowel Xella als Bad Hesselingen. De restwarmte van Xella compenseert driekwart van het gasverbruik. Hierdoor is het gebruik van aardgas extreem laag is en daalt de CO2-uitstoot.

Het subtropisch zwembad Bad Hesselingen heeft een wedstrijdbad, een recreatiebad en een buitenbad. Deze baden zijn het gehele jaar geopend en worden continu verwarmd. De warmte, die bij de productie van Xella vrijkomt, verwarmt twee grote voorraadtanks van 140 m3 die bij Bad Hesselingen zijn geplaatst.

 

06-08-2012

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

06-08-2012

Social Media

Vraag? Tweet of post ‘m!

Informatie over onze producten is ook te vinden op ons YouTube-kanaal, Twitter en Facebook. Heeft u een vraag? Post die dan op Facebook of tweet het ons. Wij helpen u graag!

06-08-2012

Klik, ik heb je!

Productinformatie nóg sneller en beter vindbaar

Rekenwaarden, AutoCAD-details en verwerkingsinformatie. Als u actuele informatie zoekt over producten van Xella, dan gaat u naar de vernieuwde productenpagina’s op xella.nl. Zie de knop ‘Producten’ op de homepage. Op de productenpagina’s van Ytong, Silka en Hebel bent u in slechts één tot twee muisklikken bij de informatie die u zoekt. Wel zo prettig als u onderweg bent of op een steiger staat met uw iPad of smartphone.

Het geheim is een even eenvoudige als overzichtelijke menustructuur. Per product vindt u een aantal kerngegevens, zoals bouwfysische informatie, techniek, verwerking en detaillering. Daardoor bent in één of twee muisklikken bij de informatie die u zoekt. De informatie is beknopt en prettig leesbaar en is visueel ondersteund met illustraties en video’s. Wilt u meer van een onderwerp weten dan bieden de uitklapbare teksten en vele links meer uitleg en diepgang.

Uiteraard vindt u alle op de website beschikbare informatie terug in de productbrochures. Deze vraagt u gratis aan via de bestelkaart of downloadt u via xella.nl. Vanzelfsprekend kunt u ook altijd terecht bij uw Xella Adviseur.

 

06-08-2012

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid - kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

16-05-2012

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid - kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

 

16-05-2012

Bestellen

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. 

09-05-2012

Je nieuwe woning bouw je met Xella

Een nieuw huis. Het is een hele onderneming. Het moet binnen het budget passen, het moet je eigen smaak zijn, je moet er oud in kunnen worden. Tal van eisen die staan of vallen met de keuze voor de juiste bouwmaterialen. Met Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton zit je altijd goed. De nieuwe website jenieuwewoning.nl helpt je om de juiste keuze te maken.

Gevel
Als vertrekpunt nemen we de gevel van je nieuwe woning. Baksteen, pleisterstuc, steenstrips? Wil je een huis met strakke rechte lijnen, of juist het tegenovergstelde? Het is ­allemaal bepalend voor het bouwmateriaal en de bouwmethode die je kiest.
Op jenieuwewoning.nl helpen we je een verstandige keuze te maken. Immers, een huis bouw je voor de toekomst.

Ook voor renoveren
Een nieuwe badkamer of keuken, een herindeling van de woonruimte of betere isolatie voor een energiezuinigere woning? Zomaar een greep uit denkbare verbouwplannen. Of die plannen nu groot of klein zijn, Xella helpt je om je plan te realiseren. Met Ytong blokken en Ytong Multipor minerale isolatieplaten renoveer je slim, snel en duurzaam.

Doe-het-zelf
Een badombouw, openhaard of wand maken moeilijk? Met de eenvoudige verwerkbare Ytong blokken doe je het makkelijk zelf. Helemaal nadat je op de website doe-het-zelf-tips, trucs en ideeën en hebt gelezen.

09-05-2012

Een eigen huis van MassiefBlokken

Strak, energiezuinig en comfortabel
Stel je voor: een huis met uitstraling, energiezuinig en gebouwd van duurzame materialen. Zo’n huis bouw je met Ytong MassiefBlokken, extra dikke ­blokken van Ytong cellenbeton. Met deze duurzame bouwblokken zet je in één keer een dragende en sterk isolerende buitenwand neer. Oftewel hogere bouw­snelheid en fiks lagere bouwkosten.

Massiefblokken van Ytong cellenbeton hebben ongekende isolerende eigenschappen. Daarnaast neemt het materiaal warmte op om dit later weer af te geven; Minder koelen in de zomer en minder stoken in de winter. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee dus. Met Ytong MassiefBlokken kun je je écht onderscheiden. Dankzij de massieve bouwwijze is elke vorm en afwerking mogelijk. Pleister, steenstrips of plaatmateriaal? Wat je ook kiest, je huis heeft hoe dan ook een fraaie uitstraling.

Meer weten? Kijk op massiefblok.nl of op xella.nl.

09-05-2012

Nieuwe brochures Ytong CascoSysteem en Ytong Separatiepanelen

De bouwwereld staat nooit stil: inzichten, normen en eisen veranderen voortdurend. De recente inwerkingtreding van het nieuwe Bouwbesluit is daar een goed voorbeeld van. Xella gaat vanzelfsprekend mee met deze veranderingen. Sterker, Xella anticipeert op veranderde bouwregels en gaat verder dan minimale eisen.

Bouwbesluit
Ook de productinformatie van Xella verandert vanzelfsprekend mee. De nieuwe brochures van Ytong CascoSysteem en Ytong separatie­panelen bijvoorbeeld, zijn aangepast aan het nieuwe Bouwbesluit. Behalve dat, zijn ze eigentijdser, logischer ingedeeld en voorzien van de laatste technische informatie, uiteraard met de focus op snel en energiezuinig bouwen.

Doe er uw voordeel mee en bouw sneller, slimmer en duurzamer. Klik hier om de brochures CascoSysteem en binnenwanden te bestellen of om ze te downloaden.

10-02-2012

Xella op YouTube

Instructiefilm gemist? Meer informatie in beeld en geluid over de merken en producten van Xella? Via www.xellamagazine.nl vindt u links naar YouTube-films over Silka, Ytong en Hebel en projecten die ermee worden gerealiseerd. Xella beschikt ook over een eigen YouTube-kanaal. Klik op de link www.youtube.com/user/xellanederland

10-02-2012

Vragen over Hebel online beantwoord

Bij vragen over het werken met Hebel kunt u natuurlijk een van de brochures lezen. Of u belt met uw Xella-adviseur. De rubriek Frequently Asked Questions (FAQ) op www.xella.nl is een derde mogelijkheid om snel een antwoord te krijgen op uw vraag. Staat uw vraag er (nog) niet tussen, neem dan contact op met de afdeling Bouwtechnisch advies van Xella. 

10-02-2012

Renovatie 2012: renoveren doe je met Ytong!

Xella is natuurlijk present tijdens de beurs Renovatie 2012 van 6 tot en met 8 maart aanstaande in de Brabanthallen in Den Bosch. Want renoveren, dat doe je met Ytong. Of het nu een voorzetwand van Ytong blokken is die van een tochtige éénsteens gevel in één klap een buitenwand met een hoge warmteweerstand maakt of een isolatieklus met Ytong Multipor minerale isolatieplaten. Voorbeelden van deze wandoplossingen vindt u bij de beursstand. U bent van harte welkom om eens te komen kijken. Uiteraard kunt u ook terecht met vragen of informatie omtrent renoveren met Ytong. Tot dan! 

10-02-2012

Silka vellingblokken- en elementen: Ideaal voor representatieve uitstraling

Silka vellingblokken en vellingelementen worden steeds vaker gebruikt voor ruimten waaraan zowel functionele en esthetische eisen worden gesteld. Bedrijfsruimten, recreatiewoningen, showrooms en winkels krijgen door toepassing van de blokken met afgeschuinde kanten een representatieve uitstraling. De robuustheid van de vellingblokken maakt ze tevens geschikt voor wanden die tegen een stootje moeten kunnen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het materiaal vaak de eerste keuze is in schoolgebouwen en sportzalen. Verwerkingsgemak Behalve de functionele en esthetische voordelen bieden de blokken en elementen een aantal unieke voordelen op het gebied van efficiency en verwerkingsgemak. De vellingkanten maken het mogelijk om na het plaatsen van de wand de voegen in één keer af te steken met een spackmes of voegspijker. Voegen om een mooi afgewerkte muur te realiseren is dus niet meer nodig. Minder voegen betekent een lager mortelverbruik en dus minder kosten en kortere bouwtijd. Resultaat is één- of tweezijdig schoonwerk dat ruimtes een representatieve uitstraling geeft. Op pagina 14 leest u hoe Silka vellingblokken zijn toegepast in het Crown Storage Center in Alphen aan den Rijn. 

10-02-2012

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid - kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

 

10-02-2012

Bestellen

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. 

29-11-2011

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid - kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

29-11-2011

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

29-11-2011

Xella zoekt dialoog via sociale media

Sinds eind 2010 begeeft (ook) Xella Nederland zich actief op het terrein van sociale media als Twitter, YouTube en Facebook. Het zijn platformen waarop ook de rest van de bouwwereld actief is en Xella wil natuurlijk daar zijn waar ú bent. Na een periode van ‘aftasten’ waarin we vrijwel alleen informatie de wereld in stuurden, hebben we inmiddels de stap gezet naar dialogen. Zo gaan we vragen over ons bedrijf en onze producten online net zo behandelen als via de ‘traditionele’ kanalen – dus met dezelfde medewerkers, en meestal pijlsnel. Op Twitter vindt u ons op @XellaNederland. Het YouTube-kanaal van Xella vindt u door te zoeken op Xella Nederland en hetzelfde geldt voor onze Facebook-pagina. Volg ons overal voor het laatste nieuws en tips over het werken met Silka, Ytong, Ytong Multipor en Hebel!

29-11-2011

Nog beter isoleren met Ytong MassiefBlokken

Stelt u zich eens voor: een huis dat gemaakt is van duurzame materialen en dat na oplevering nauwelijks energie verbruikt. Het kan met extra dikke MassiefBlokken van Ytong.

Ytong MassiefBlokken zijn extra dikke blokken van Ytong cellenbeton. Hiermee kunt u in één keer een dragende en sterk isolerende buitenwand neerzetten. Er is dus geen binnen- en buitenspouwblad met spouwisolatie meer nodig. Bovendien zijn de blokken eenvoudig op maat te zagen en te frezen. Het resultaat is een luchtdichte schil zonder koudebruggen.

Besparen op energiekosten
Met de blokken is het mogelijk Rc-waarden (mate van warmteweerstand) te bereiken tot wel 6,0 mK/W. Daarbij zorgen de warmte-accumulerende eigenschappen voor een aangenaam leefklimaat. Dit betekent minder koelen in de zomer en minder stoken in de winter. 

Fors goedkoper bouwen
De massieve bouwmethode is niet alleen -makkelijker maar ook sneller en dus goed-koper. Immers: waar anders drie arbeids-gangen nodig zijn (voor het plaatsen van het binnenspouwblad, isolatie en het metselen van het buitenspouwblad), bent u nu in één keer klaar.

Grote architectonische vrijheid
Met Ytong MassiefBlokken kunnen huis-eige-naren zich écht onderscheiden. De massieve bouwwijze biedt, met name voor vrijstaande woningen, veel flexibiliteit in het creatieve ontwerp. Bovendien geeft een vlakke, gepleisterde gevel een heel andere uitstraling dan een bakstenen buitenmuur. Maar desgewenst kunt u de blokken ook afwerken met steenstrips.

29-11-2011

Bouwbesluit en EPG gaan in op 1 april 2012

De bouwwereld kijkt al enige tijd met veel belangstelling uit naar de komst van het nieuwe Bouwbesluit. In het Bouwbesluit staan voorschriften voor het bouwen, renoveren, gebruik en slopen van bouwwerken. Aanvankelijk zou het besluit op 1 januari 2012 ingaan maar die datum is uitgesteld naar 1 april 2012. Daarmee heeft minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken gehoor gegeven aan de wens van bouwers en architecten om langer te kunnen wennen aan de nieuwe regels.

Samenhang
Het Bouwbesluit 2012 bundelt bestaande voorschriften (o.a. Bouwbesluit 2003 en Gebruiksbesluit) in één besluit. Doel is om de samenhang binnen de bouwregelgeving te vergroten, de regeldruk te verminderen en de toegankelijk-heid te verbeteren. Het nieuwe -besluit is niet strenger maar er zijn wel verschillen. Zo worden verschillende systematieken en begrippen gelijkgetrokken, worden sommige voorschriften vereenvoudigd en worden de regels afgestemd op Europese wetgeving.

EPG
Ook de invoering van de Energieprestatie van Gebouwen (EPG NEN 7120) gaat pas in op 1 april 2012. De EPG is de nieuwe bepalings-methode voor de berekening van de energieprestatie-eis van nieuwe gebouwen, de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Door het uitstel krijgt de bouwsector meer tijd om ermee te -leren werken. De nieuwe bepalingsmethode EPG vervangt de nu nog geldende Energie Prestatie Norm (EPN).

21-09-2011

Xella?s Groene Boekje nog niet opgevraagd? Doe het nu!

Alle vragen rond de duurzaamheid en milieu­bewustheid van Xella-producten ­worden beantwoord in het boekje ‘De Groene Motor’ – van omgang met grondstoffen tot milieuprestaties en recyclingmogelijk­heden. Dit handzame inkijkje in de duurzame visie, concrete stappen en ambities van Xella is gratis op te vragen. Hoe? Zie het kader ‘Bestellen’ elders op deze pagina. Lees ook het artikel op pagina 12 en 13 van dit Xella Magazine. Of bekijk de speciale Groene Motor-rubriek op www.xella.nl. 

 

 

21-09-2011

Xella zoekt dialoog via sociale media

Sinds vorig jaar begeeft (ook) Xella Nederland zich actief op het terrein van sociale ­media als Twitter, YouTube en Facebook. Het zijn platformen waarop ook de rest van de bouwwereld actief is en Xella wil natuurlijk daar zijn waar ú bent. Na een periode van ‘aftasten’ waarin we vrijwel alleen in­formatie de wereld in stuurden, hebben we in­middels de stap gezet naar dialogen. Zo gaan we ­vragen over ons bedrijf en onze producten online net zo behandelen als via de ­‘traditionele’ kanalen – dus met dezelfde medewerkers, en meestal pijlsnel. Op Twitter vindt u ons op @XellaNederland. Het YouTube-kanaal van ­Xella vindt u door te zoeken op ­Xella ­Nederland (of volg de link op xellamagazine.nl) en ­hetzelfde geldt voor onze Facebook-pagina. Volg ons overal voor het laatste nieuws en tips over het werken met Silka, Ytong, Ytong Multipor en Hebel!  

21-09-2011

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

21-09-2011

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

21-09-2011

Xella eerste met duurzaam DUBOkeur« voor massieve binnenwanden

Xella mag zich de eerste producent van massieve binnenwanden noemen die beschikt over het onafhankelijke DUBOkeur®-merk van onderzoeksinstituut NIBE. De toepassingen met Ytong verdiepingshoge panelen en woningscheidende wanden met Silka kalk­zandsteen elementen zijn sinds kort voorzien van dit duurzame keurmerk. NIBE, het ­Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, is gespecia­liseerd in de milieubelasting van bouw­materialen.

Het beoordeelt producten op 17 (milieu)­aspecten, variërend van broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het afval. ­Alleen de meest milieuvriendelijke producten in een ­bepaalde toepassing komen in aanmerking ­ voor DUBOkeur®. Xella laat op deze manier zien dat Ytong en Silka behoren tot de meest milieuvriendelijke producten. Afnemers hebben de garantie dat de producten het milieu zo min mogelijk aantasten.

14-06-2011

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder.

14-06-2011

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen door op de link te klikken, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

14-06-2011

Champignon en cellenbeton: ijzersterk duo

Hebel cellenbeton is uitermate geschikt voor de bouw van productiefaciliteiten voor champignons. De teelt van champignons begint bij de productie van compost in composttunnels. De met schimmelsporen doorgroeide compost wordt vervolgens in een teeltcel afgedekt met een laag aarde. Onder ideale klimatologische omstandigheden groeien de sporen vervolgens uit tot champignons. De bereiding van compost en de teelt van champignons stellen strenge eisen op het vlak van lucht- en dampdichtheid, hygiëne en chemicaliënbestendigheid. Met Hebel cellenbeton is dat geen probleem. Hebel is uitstekend warmte-isolerend, accumulerend, brandwerend en ongevoelig voor schimmels. De Hebel platen worden onderling verlijmd tot een constructief geheel en afgewerkt met een dampwerende elastische coating. Dankzij hun wapening kunnen de wand-, vloer- en dakplaten van Hebel cellenbeton bovendien probleemloos constructief worden belast. Dat maakt champignon en cellenbeton een ijzersterk duo. 

14-06-2011

Nieuw: de online Rc-waardecalculator

Xella heeft een nieuwe online applicatie waarmee architecten en aannemers eenvoudig de Rc-waarde kunnen berekenen van een buitenwandoplossing met Silka, Ytong en/of Ytong Multipor. Het instrument is te vinden op www.xella.nl. De Rc-waardecalculator maakt het voor aannemers en architecten eenvoudiger om rekening te houden met de strengere EU-normering inzake energie-efficiëntie. Met de online toepassing kunt u op basis van zelf te kiezen variabelen - bijvoorbeeld gewenste wanddikte, Xella-product, soort isolatie - een bouwoplossing selecteren die aan een bepaalde Rc-waarde voldoet. Xella biedt u de keuze uit meer dan 800 energiezuinige buitenwandoplossingen met Rc-waarden variërend van 3,5 tot meer dan 14. 

 

14-06-2011

Xella.nl vernieuwd

Wie xella.nl bezoekt, ziet een totaal vernieuwde website. Toegankelijker, vollediger en nog meer up-to-date. Door de vernieuwde zoekstructuur en het overzichtelijk informatieaanbod is de nieuwe site een unieke mogelijkheid om alles te weten te komen over Silka, Ytong, Hebel of Ytong Multipor.

De vernieuwde site biedt verschillende ingangen om de juiste informatie te vinden. U kunt vanzelfsprekend zoeken op het product dat u zoekt, maar u kunt nu ook eenvoudig de toepassing selecteren die u wilt realiseren en ontdekken welk product daar het best voor geschikt is. Via de nieuwe site surft u eenvoudig naar de overige websites van Xella waaronder bouwoplossingen.nu of xellamagazine.nl.

Vele extra’s
De Xella-site bevat veel beeldmateriaal. Hierdoor is de site prettig om te bekijken en de informatie goed leesbaar. Ook is er veel filmmateriaal op de site of via de site vindbaar. Veel aandacht is er ook voor de sociale media inspanningen van Xella. Via de site kunt u ons Twitteraccount volgen, ons Youtube-kanaal bezoeken of vriend van ons worden op Facebook. Vanzelfsprekend zijn ook functionaliteiten als een rekenliniaal voor blokken, Rc-waarde calculator en een bestekservice voor alle Xella producten op de nieuwe site terug te vinden.


17-03-2011

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen door op de link te klikken, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

17-03-2011

Energiezuinig bouwen en renoveren: n˙ doen

Sinds 1 januari 2011 staat de EPC-grenswaarde op 0,6. In 2015 wordt dat 0,4. Nieuwe Europese bouwregelgeving verplicht de bouwsector om in 2020 (vrijwel) energieneutraal te bouwen. Om nog maar te zwijgen van renovatieprojecten. Kortom: er wacht de komende jaren een flinke uitdaging.

Xella biedt nu al oplossingen waarmee u aan elke toekomstige eis voldoet. In de nieuwe brochure ‘Energiezuinig bouwen en renoveren: nú doen’ zetten we onze visie uiteen, bespreken we de geldende en komende eisen en bieden we vijf praktische toepassingen voor duurzame wandoplossingen met Silka, Ytong en Ytong Multipor. Download de nieuwe brochure hier. En lees en bekijk daar ook eens het interview met Xella-CEO Jos Cox.

 

17-03-2011

Verhoog uw bouw-IQ tijdens de Bouw Wijzer Dagen!

Vanaf 25 maart aanstaande vinden gedurende vier weken weer de Bouw Wijzer Dagen plaats bij Xella Nederland in Vuren. Onder het motto ‘Verhoog uw bouw-IQ’ staat energiezuinig bouwen centraal, van traditionele bouwmethoden tot Passiefhuis. De Rc-waarde – de warmteweerstand van de gebouwschil – vormt daarbij het uitgangspunt. Het evenement is bedoeld voor verwerkers van Silka, Ytong en Ytong Multipor; uitnodiging verloopt via de bouwmaterialenhandel.

Een indruk van het programma en alle nieuws vindt u op bouwwijzer.nu (de nieuwe naam van Xella Bouw).

17-03-2011

Ytong scoort goed onder aannemers

Aannemers zijn erg tevreden over Ytong. Dat blijkt uit de jaarlijkse BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid Ruwbouw. Ytong hoeft alleen Velux voor zich te dulden en houdt onder meer Wienerberger Porotherm en Unidek achter zich. BouwKennis meet jaarlijks hoe tevreden architecten en aannemers met meer dan tien medewerkers zijn met de belangrijkste merken in de ruwbouw. De top vijf is gebaseerd op de gemiddelde tevredenheid met een merk of fabrikant. Xella is trots op de grote tevredenheid over Ytong. Ons streven een constant hoge kwaliteit en service te bieden, blijkt vruchten af te werpen. Lees het volledige bericht van BouwKennis op www.xellamagazine.nl.

 

17-03-2011

Xella.nl in het nieuw

Turbulente (bouw)tijden vragen om een accurate online vraagbaak die u snel de informatie biedt die u zoekt. Vandaar dat Xella werkt aan volledig nieuwe website. Xella.nl wordt veel overzichtelijker, biedt meer praktische informatie en tips bij het werken met Silka, Ytong, Ytong Multipor en Hebel en zet ook Xella als bedrijf sterker neer. De nieuwe site komt in mei live. Doe er uw voordeel met de informatie die u er nu nog gemakkelijker vindt!

24-11-2010

Hebel-gebouw wint architectuurprijs

Een opslag- en distributiecentrum van een meubelwinkelketen gemaakt van Hebel ­cellenbeton heeft onlangs een belangrijke ­Duitse architectuurprijs gewonnen, de zogenaamde Fassadenpreis. Het gebouw in Münster werd onderscheiden voor zijn zeer kleurige gevelindeling. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, heeft een oppervlakte van 60 bij 66 meter en is gemaakt van standaardelementen en gevelplaten van Hebel cellenbeton.

Volgens het juryrapport is het kleurengordijn met verticale strepen van wit, groen, beige en bruin (de huiskleuren van het bedrijf) een echte eyecatcher. ‘De gekleurde banen hebben een onregelmatig, ritmisch patroon en zorgen voor structuur in het alledaagse gebouw. Dankzij de gekleurde banen en de in de gevel geïntegreerde roosterelementen, waarachter bijvoorbeeld ramen zijn aangebracht, krijgt het gebouw een fraai kleurverloopeffect.’

Volgens de jury levert dit concept in combinatie met het totaalontwerp een inspirerende bijdrage aan hoogwaardige bedrijfsbouw. Xella gaat zich ook in Nederland meer richten op esthetische toepassingen met Hebel-­cellenbeton. De combinatie van esthetiek met de fysieke voordelen van Hebel zoals brandwerendheid, luchtdichtheid, geen koudebruggen en de mogelijkheid om makkelijk een vlakke, stabiele ondergrond en raamopeningen zonder hulpconstructies te creëren, moet het bouwen van een Hebel-bedrijfsgebouw nog aantrekkelijker maken.

 

 

 

 

24-11-2010

Nieuwe regels voor 2020: Xella past brochures aan

Nu de Europese Commissie de bouwwereld confronteert met nieuwe bouwregelgeving, past Xella haar brochures aan aan de ontstane situatie. Nieuwe woningen moeten in 2020 vrijwel energieneutraal worden gebouwd, bestaande moeten (veel) energiezuiniger worden. De eerste brochure die op de schop gaat is ‘Energiezuinig bouwen met Xella’. Een geactualiseerde versie onder het motto ‘Het is vijf voor twaalf’ verschijnt eind 2010 of begin 2011. We houden u op de hoogte via xellamagazine.nl en bouwoplossingen.nu.

 

24-11-2010

Brochure Ytong Multipor vernieuwd

Parkeergarages, (ondergrondse) pas­sages, bergingen en kelders zijn vaak slecht of helemaal niet geïsoleerd. Vrijwel alle aanwezige warmte gaat verloren via de muren en plafonds. Via koudebruggen ontstaat ook in woningen en kantoorruimten erbóven een koud en onbehaaglijk klimaat. De oplossing is doeltreffende isolatie, als het even kan in combinatie met brandveiligheid. In de ­brochure ‘Hét isolatiesysteem voor parkeergarages, bergingen en kelders’ staat beschreven waarom, en vooral ook hoe u met de Ytong Multipor minerale isolatieplaat kunt zorgen voor een geïsoleerde, brandveilige en esthetisch fraaie ruimte. De brochure is recent geheel vernieuwd en voorzien van een technische update.

 Download deze brochure via deze link of vraag hem gratis aan.

 

23-11-2010

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

23-11-2010

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder. Interesse? Schrijf u hier in.

 

21-10-2010

Bouwbeurs bij Xella in teken van duurzaam bouwen

De stand van Xella op de onlangs gehouden Internationale Bouwbeurs 2009 in de Jaarbeurs in Utrecht stond helemaal in het teken van duurzaam bouwen. Dat is zeker niet beperkt tot nieuwbouw: juist ook in bestaande bouw is, via isolatie, veel winst te halen als het gaat om energiebesparing. Op de stand was dat in allerlei vormen zichtbaar.

Met het verschijnen van het magazine ‘2020 Het Groene Bouwen’ (in print en digitaal via www.hetgroenebouwen.nl) heeft Xella zich definitief op de kaart gezet als aanbieder van duurzame bouwoplossingen. Op de Bouwbeurs werden die oplossingen, of liever bouwsystemen, stuk voor stuk getoond: van de standaard bouwmethoden met Silka kalkzandsteen en Ytong cellenbeton tot nieuwe ontwikkelingen als de nieuwe extra energiezuinige Ytong blokken (zie het artikel elders in dit magazine) en de eveneens nieuwe Multipor minerale isolatieplaat. Demonstraties met beide baanbrekende producten toonden aan dat ze zich eenvoudig, snel en goed laten toepassen.

Dubobox
Een andere blikvanger is de Dubobox. Deze houten box speelt een belangrijke rol in ‘2020 Het Groene Bouwen’. Als eenvoudig contrasterend element in de gebouwde omgeving toont deze box aan dat er legio kansen zijn op het gebied van duurzaam bouwen. Na een reis langs projecten in heel Nederland kwam de box aan op de Bouwbeurs om daar voor het laatst te getuigen van de duurzaamheid van de oplossingen van Xella. Dat hij, en ook de rest van de stand en de demonstraties, veel bekijks trokken, mag duidelijk zijn.

21-10-2010

Frequently Asked Questions

Bouwen met de producten van Xella is eenvoudig, maar soms zijn er toch vragen waarop u een antwoord wilt. Dan biedt internet uitkomst: op www.xella.nl vindt u antwoorden op tientallen Frequently Asked Questions (FAQ’s) over het werken met Silka stenen en blokken en Ytong blokken. Ook de Bouwwijzers van Silka en Ytong geven natuurlijk alle nodige informatie. Komt u er toch niet uit, neem dan contact op met de afdeling Bouwtechnisch Advies van Xella: (0183) 67 12 34.

21-10-2010

Digitale versie Xella Magazine: neem nu een abonnement!

In de vorige editie kondigden we het al aan: Xella Magazine gaat (ook) digitaal. Met meer inhoud, verdieping, extra beelden, beeld en geluid – kortom: alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder. Dat stelt u voor de keuze: digitaal in plaats van op papier of allebei. U kunt het online regelen op www.xellamagazine.nl. Daar kunt u zelf kiezen of u de papieren versie wilt blijven ontvangen of uitsluitend de digitale versie.

21-10-2010

Niels van der Wouden nieuwe rayonmanager Noord-Holland

Per 1 november 2008 is Niels van der Wouden de rayonmanager in de regio Noord-Holland voor de producten van Silka, Ytong en Multipor. Ervaring en kennis van de bouwwereld heeft hij breed opgedaan in vorige functies bij andere toeleveranciers. In de vorige uitgave van Xella Magazine kon u al zien wie in welke regio voor welke producten uw aanspreekpunt is. Omdat Niels een relatief nieuw Xella-gezicht is, kunt u hem hier alvast even zien – en binnenkort ook bij u op de bouwplaats of kantoor.

20-10-2010

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatie-middelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de antwoordkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de door u gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. De links naar publicaties die samenhangen met projecten, vindt u ook op www.xellamagazine.nl.

20-10-2010

Ytong rekenliniaal online

De slimme rekenliniaal voor Ytong blokken is uitgebreid met een opsomming van de nieuwe energiezuinige blokken. Deze ‘dikke’ blokken zijn vanwege hun nog hogere isolatiewaarde geschikt voor massieve bouw. De rekenliniaal is een handig hulpmiddel voor het snel berekenen van de benodigde hoeveelheid blokken en lijm en het nakijken van de daarmee samenhangende technische waarden. De liniaal is nu ook digitaal te raadplegen; met de pijlen selecteert u het gewenste blokformaat.

20-10-2010

Nieuwe brochure Hebel: optimale klimaatbeheersing

Hebel cellenbeton dakplaten worden steeds

vaker toegepast in combinatie met mos-sedumvegetatie. De polikliniek van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam heeft de primeur: de staalconstructie wordt vanwege gewicht, brandwerendheid, bouwfysische voordelen, maar vooral om redenen van duurzaamheid voorzien van een cellenbetonnen dak. Meer over duurzame oplossingen met

Hebel wand- en dakplaten is te lezen in de nieuwe Xella brochure ‘Hebel wand- en dak-platen: optimale klimaatbeheersing’.

 

20-10-2010

Nieuw: Xellastic«foam voor een naadloze plafondaansluiting

Xella komt met een innovatieve oplossing voor plafondaansluitingen bij verdiepingshoge separatiepanelen. Xellastic®foam is een strook wit gelamineerd schuimband dat standaard wordt aangbracht aan de plafondzijde van Ytong separatiepanelen. Deze aansluiting is een arbeidsbesparend en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele methode met rubberen blokjes en montageschuim. Het grootste voordeel is dat het afsnijden van het montageschuim en het vullen van de voegen tot het verleden behoort. Het polyethyleen waarvan Xellastic®foam is gemaakt, is bovendien een milieuvriendelijker materiaal.

20-10-2010

Deze tijd vraagt om Bouwoplossingen.nu

Onze bouweconomie vraagt om slimme oplossingen die duurzaam zijn én snel rendement opleveren. Xella laat graag zien hierop het antwoord te hebben. Onder de noemer Bouwoplossingen.nu bieden we u online concrete informatie over producten en diensten die juist nú van toegevoegde waarde zijn voor specifieke segmenten in de bouwkolom. Kijk dus snel op www.bouwoplossingen.nu voor bouwoplossingen waarmee u vandaag nog aan de slag kunt.

20-10-2010

Nieuw: Multipor bestekservice

Net als voor Silka en Ytong kunt u vanaf nu ook voor Multipor een online bestekservice raadplegen. Met de toepassingsmogelijkheden van de minerale isolatieplaat als uitgangspunt – buitengevel buitenzijde, buitengevel binnenzijde, plafond en kelder – selecteert u de juiste oplossing. Basis daarvoor zijn een aantal technische en functionele criteria, zoals plaatdikte en te realiseren waarde op het gebied van warmteweerstand. Kijk op www.xella.nl, kies voor Multipor en klik vervolgens door naar ‘Bestekservice’.

20-10-2010

Nu gratis verkrijgbaar: Multipor Bouwwijzer

Enige tijd geleden kon u in dit magazine voor het eerst lezen over Multipor, de nieuwe minerale isolatieplaat van Xella. Zoals gebruikelijk verschenen daarbij praktische brochures die de mogelijkheden met deze veelzijdige platen uit de doeken doen. Daarbovenop is er nu, net als voor Ytong en Silka, een Bouwwijzer: een handig boekje op broekzakformaat dat uitlegt hoe Multipor het best kan worden toegepast. Met duidelijke stappenplannen, tips en handreikingen. De Multipor Bouwwijzer is gratis te bestellen. De Frequently Asked Questions (FAQ) naar aanleiding van deze Bouwwijzer vindt u ook via de online versie van Xella Magazine.

20-10-2010

Brochures

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis opvragen met de antwoordkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of de door u gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. Op www.xellamagazine.nl kunt u de links naar publicaties die samenhangen met projecten terugvinden.

20-10-2010

Ytong Multipor centraal op Bouw Relatiedagen

Het nieuwe en superduurzame Ytong Multipor staat centraal op de Xella-stand tijdens de komen­de Bouw Relatiedagen die in september en oktober gehouden worden in Gorinchem en Hardenberg. De Bouw Relatie­dagen zijn een ontmoetingsplaats voor ondernemers in de bouw en hun klanten.

Tijdens deze dagen worden de verschillende toepassingsmogelijkheden in bijvoorbeeld parkeergarages, daken, maar ook als binnen- of buitenisolatie uitgebreid toegelicht en geshowd. Daarnaast wordt de gemakkelijke verwerking van Ytong Multipor doorlopend gedemonstreerd op de stand en is er aandacht voor de bouw­mogelijkheden met andere Xella producten: Silka, Ytong en Hebel.

De relatiedagen in Gorinchem waren begin september. De eerstvolgende vinden plaats in de evenementenhal Hardenberg (13, 14 en ­15 oktober).

20-10-2010

Nieuwe brochure Hebel Construct: eenvoudig en razendsnel bouwen

Hoogwaardig bouwen met gewapende cellenbetonplaten zónder ondersteunend gebouwskelet: dat is Hebel Construct. De combinatie van dragende wandplaten, dak- en vloerplaten vormen een uitgekiend bouwsysteem waarmee een gebouw veel sneller staat, lichter en goedkoper is dan bij traditionele bouwmethoden. Hebel Construct is bovendien toekomstgericht: niet alleen is cellenbeton een duurzaam bouwmateriaal, de gebruiksmogelijkheden in bouwwerken zijn dankzij de onderscheidende materiaaleigenschappen bijzonder breed.

Wie een bedrijfspand voor bijvoorbeeld productie, kantoor of opslag wil bouwen, kiest al snel voor een traditionele oplossing: metselwerk of een staalconstructie met stalen gevel- en dakbeplating. Met Hebel Construct biedt Xella een praktisch en beter alternatief: een gebouw dat is opgebouwd uit gewapende cellenbetonnen wand-, vloer- en dakplaten, waarbij de wandplaten de rest van de constructie dragen. Een (stalen) draagconstructie is dus niet nodig: de montage en de afwerking kunnen meteen beginnen.

Meer over hoogwaardig bouwen zonder ondersteunend gebouwskelet is te lezen in de nieuwe Xella brochure Hebel Construct: hoogwaardig bouwen met cellenbetonnen wand-, vloer- en dakplaten. De brochure is gratis te bestellen of te downloaden van www.xella.nl.

20-10-2010

Silka kalkzandsteen: onderdeel van de Xella-familie

Wie kiest voor Silka kalkzandsteen, kiest niet alleen voor een betrouwbaar product, maar ook voor een solide onderneming: Xella Nederland BV, onderdeel van Xella International. Xella International is actief in heel Europa en telt een kleine 8.000 medewerkers.

In deze brochure gaan we uitvoerig in op het werken met kalkzandsteen elementen van Silka. Met werkwijzen, tips, technische detaillering en een blik op het brede toepassingsgebied. Dit maakt het u mogelijk om samen met ons uw bouwproject met de elementen van Silka, efficiënt, flexibel en doelgericht voor te bereiden, in te richten en te bouwen.

 

De brochure is gratis te bestellen of te downloaden van www.xella.nl.

20-10-2010

Ytong?s ?dikke blokken? stappenplan

Wil je energiezuinig bouwen, dan kon dat natuurlijk al met Ytong. Speciaal voor (nog) energie­zuiniger bouwen hebben we sinds kort nieuwe Ytong blokken met een grotere dikte en een lagere volumieke massa. Daarmee kan massief gebouwd en optimaal geïsoleerd worden.

Cellenbeton isoleert goed en kan warmte opslaan. In een woning van cellenbeton hoef je in de zomer minder te koelen en in de winter minder te verwarmen. Dat scheelt energie. De energie­zuinige blokken van Ytong gaan nog een stap verder: je kunt er in één keer, dus zonder bijvoorbeeld een spouw of extra isolatie, mee voldoen aan de uitgangspunten voor energiezuinig bouwen.

14-10-2010

De garantie van de Xella Bouwafdeling

De producten van Xella voldoen aan de hoogste eisen. Maar plaatsing en/of montage door de Bouwafdeling van Xella geeft u pas echt zekerheid. Garantie op product én eindresultaat! En dat zonder extra kosten. U doet eenvoudig een beroep op de Xella Bouwafdeling voor:
• het stellen van Ytong panelen,
• het lijmen van (energiezuinige) Ytong blokken,
• de montage van complete Ytong casco’s.

13-10-2010

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de antwoordkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl. Alle links, ook die naar aanleiding van de projecten in dit blad, vindt u online op www.xellamagazine.nl.

13-10-2010

Nieuw: brochure Ytong Multipor voor dakisolatie

Behalve voor de isolatie van gevels en (kelder)plafonds laten de minerale isolatieplaten van Ytong Multipor zich ook uitstekend toepassen als isolatiemateriaal voor platte daken. Dergelijke daken worden blootgesteld aan grote temperatuurschommelingen (van -30 tot +90˚C) en aan grote mechanische, vocht- en windbelastingen. Ook de brandveiligheid speelt een steeds belangrijker rol. Ytong Multipor ondervangt al die punten en is daarmee het ideale isolatiemateriaal voor zowel belaste als onbelaste vlakdakconstructies. De nieuwe brochure ‘Ytong Multipor: de isolatieplaat voor platte daken’ gaat dieper in op de producteigenschappen, toepassingsgebieden en verwerking van de platen. Op www.xellamagazine.nl staat een link naar deze brochure en naar de ‘frequently asked questions’ over dakisolatie met Ytong Multipor.

13-10-2010

's Winters doorwerken met Silka Wintermortel

De winter is in aantocht. In principe zijn winterse omstandigheden geen probleem bij het lijmen van een kalkzandsteen wand. Met de juiste maatregelen en de juiste mortel is werken zelfs bij temperaturen onder nul (tot -3?C) mogelijk. Daarvoor heeft Xella de speciale Sikafix wintermortel ontwikkeld, een mortel met een snellere sterkteontwikkeling die vers lijmwerk minder gevoelig maakt voor de gevolgen van (invallende) vorst. Het is wel zaak bevriezing van vers lijmwerk, kalkzandsteen, materiaal en materieel te voorkomen. Meer weten? Raadpleeg de Silka Bouwwijzer of de ‘frequently asked questions’ over winterwerk op www.xella.nl.

13-10-2010

Corporate brochure Xella vernieuwd

‘Onderscheidend bouwen en duurzaam isoleren’. Onder dat motto is de corporate brochure van Xella Nederland BV compleet vernieuwd. Nu de minerale isolatieplaten van Ytong Multipor aan het assortiment zijn toegevoegd en een nieuwe huisstijl stap voor stap wordt ingevoerd, werd het in de eerste plaats tijd deze brochure aan te passen. U treft er algemene informatie over ons bedrijf, onze visie op (duurzaam) bouwen en renoveren, onze A-merken en hun toepassingsgebieden.

13-10-2010

De tijd vraagt om Bouwoplossingen.nu

Onze bouweconomie vraagt om slimme oplossingen die duurzaam zijn én snel rendement opleveren. Xella laat graag zien hierop het antwoord te hebben. Onder de noemer bouw­oplossingen.nu komt Xella met concrete informatie over producten en diensten die juist nú van toegevoegde waarde zijn voor specifieke segmenten binnen de bouwkolom.

Op www.bouwoplossingen.nu leest u nu bijvoorbeeld alles over het Xella Startersconcept en de voordelen ervan ten opzichte van concurrerende bouwmethoden. Maar ook voor de bouw van vrijstaande woningen en voor renovatie zijn pasklare Xella-oplossingen beschikbaar. Nu.

13-09-2010

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder. Interesse? Schrijf u hier in.

 

13-09-2010

iBouwBesluit: hele Bouwbesluit in uw iPhone

Behoefte aan informatie uit het Bouwbesluit en in het bezit van een iPhone? Dan is de app iBouwBesluit wellicht een optie. Voor € 1,59 heeft u het gehele Bouwbesluit, ingedeeld naar hoofdstuk en voorzien van een zoekfunctie, tot uw beschikking – ook zonder internetverbinding. De informatie wordt geregeld geactualiseerd, zodat u altijd de actuele versie van alle relevante regelgeving bij de hand heeft. De rechtstreekse link naar de app vindt u in de iTunes Store.

13-09-2010

Ytong Multipor niet alleen ˇnder dak

De toepassing van Ytong Multipor minerale isolatieplaten aan de onderzijde van daken raakt steeds meer ingeburgerd. En daar zijn ze ook uitstekend op hun plaats. Maar: ze kunnen net zo gemakkelijk en snel óp vlakke daken, al dan niet belast, worden toegepast. Daar vormen ze een niet alleen uitstekend isolerende, maar tegelijk esthetisch fraaie en robuuste dakafwerking die bestand is tegen alle invloeden van weer en wind. Alles over de voordelen daarvan, de verwerking en afwerking van de platen staat in de brochure ‘De minerale isolatieplaat voor platte daken’. Op xella.nl staat een directe link naar de download van het pdf-bestand.

13-09-2010

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen met de bestelkaart in dit blad, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

13-09-2010

Wat doet ˙ nu om creatiever te bouwen?

Een belangrijke voorwaarde voor energiezuinige bouw is de mate van warmte-isolatie – met name de warmtegeleidingscoëfficiënt en de daaraan gekoppelde warmteweerstand (Rc-waarde). Hoe hoger de Rc-waarde, des te lager de EPC. Xella is al voor­bereid op deze nieuwe regelgeving en biedt een aantal alternatieve buitenwandoplossingen waarmee u slank en tegelijk energie­zuinig kunt bouwen. Hierbij gaat Xella zelfs nog een aantal stappen verder, met constructies die de passiefhuis­norm bereiken. Welke oplossing u kiest, is afhankelijk van de ­(duurzaamheids)eisen van het bouwproject, de gewenste wanddikte en natuurlijk uw persoonlijke voorkeur voor een bouwmethode. Op bouwoplossingen.nu vindt u legio voorbeelden van projecten waarbij de duurzaamheid van Silka, Ytong, Ytong Multipor en Hebel zich al in de praktijk bewijst.

13-09-2010

Bouwkundige details Ytong online

Alle benodigde bouwkundige details bij het bouwen met Ytong blokken – ook de energie­zuinige – en separatiepanelen staan vanaf nu online tot uw beschikking. Gerangschikt naar onderwerp, van fundering tot dak. Kijk op ­www.xella.nl, kies voor Ytong en vervolgens voor de rubriek ‘Bouwkundige details’. U kunt elk detail als PDF bekijken en/of als DWG-bestand downloaden. Toch nog vragen? Neem contact op met Xella!

17-06-2010

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder. Interesse? Schrijf u hier in.

17-06-2010

Nieuw: Silkaplus Latei

Nu beschikbaar van Xella: Silkaplus Latei. Met deze gratis service biedt Xella u als bouwondernemer de mogelijkheid het traject tussen het bestellen en de levering van lateien in wanden van kalkzandsteen elementen sterk te vereenvoudigen. Silkaplus Latei betekent dat Xella de benodigde lateien (van Ytong cellenbeton of, dankzij samenwerking met drie gerenommeerde producenten, geprefabriceerd beton) voor u intekent in en levert bij wanden van Silka kalkzandsteen elementen. Voor alle lateien geldt dat ze apart worden getransporteerd en franco op het werk worden geleverd. Xella levert Ytong lateien tegelijk met de Silka elementen. De levering van betonnen lateien overlegt u met de betreffende producent. Meer weten over deze service? Vraag gratis de nieuwe brochure ‘Simpel, snel en voordelig lateien in wanden van Silka elementen’ aan. Of neem contact op met uw Xella Adviseur. Die begeleidt het traject en is uw aanspreekpunt.

 

 

 

 

17-06-2010

Bouwkundige details voor energiezuinig bouwen

Door extra aandacht te besteden aan de bouwkundige details bij het bouwen met Ytong energiezuinige blokken ontwerpt u beter en kan beter worden gebouwd. Daarom kunt u de bouwkundige details van deze blokken in dwg-formaat downloaden op www.xella.nl. Daar vindt u alle informatie over hoe u de Ytong energiezuinige blokken het beste kunt toepassen, onder meer voor fundering, vloer, gevel en dak. Dat betekent ’s zomers minder koelen en ’s winters minder stoken. De blokken beschikken namelijk over een grotere dikte en een lagere volumieke massa, waardoor u fors hogere isolatiewaarden bereikt. De energiezuinige blokken leveren vooral in de schil van een gebouw een enorm voordeel op. De huidige eis voor warmteweerstand (Rc) voor dichte geveldelen is minimaal 2,5 m²K/W, maar vaak wordt de norm uit het pakket Duurzaam Bouwen gebruikt: 3,0 m²K/W. Met energiezuinige Ytong blokken is het mogelijk cellenbetonnen wanden op te trekken die Rc-waarden tot liefst 6,0 m²K/W bereiken. Daarmee biedt Xella de snelste en goedkoopste bouwmethode voor een homogene gepleisterde buitenwand. Zo voldoet u eenvoudig aan de hoogste eisen op het gebied van warmte-isolatie.

17-06-2010

Nieuwe diktemaat Silka metsel- en vellingblokken

Silka metselblokken en vellingblokken zijn vanaf nu ook leverbaar in een dikte van 120 millimeter. Het nieuwe metselblok, M120, is voorzien van een messing en groef op de kopse kant die het mogelijk maakt om het blok stootvoegloos te verwerken. Hierdoor kan zo’n 25% sneller worden gewerkt. De hoge druksterkte van Silka kalkzandsteen maakt het blok ook zeer geschikt voor toepassing in funderingen op staal. Vanuit de fundering kan vervolgens de hele wand opgetrokken worden. Een blok weegt 12 kilogram. Het nieuwe M120 metselblok is beschikbaar in de afmeting 297 x 120 x 198 millimeter en leverbaar in de druksterkten CS12 en CS20.V120-variant

Het assortiment Silka vellingblokken is gecompleteerd met een V120-variant in dikten van zowel 148 als 198 millimeter. Het V120 blok is een tussenmaat als aanvulling op de bestaande V100 en V150 blokken.

 

09-06-2010

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen door op de link te klikken, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

17-06-2010

Bestellen?

Brochures, Bouwwijzers en andere communicatiemiddelen kunt u gratis bij Xella opvragen door op de link te klikken, door te bellen met (0183) 67 12 34 of door de gewenste publicatie te downloaden van www.xella.nl.

09-06-2010

Neem nu een abonnement op het digitale Xella Magazine!

Wilt u online op de hoogte blijven van het laatste Xella-nieuws? Abonneer u dan nu op het digitale Xella Magazine. Met daarin meer inhoud, verdieping, extra beelden en geluid – kortom alles wat Xella Magazine op papier de moeite waard maakt, maar dan een stap verder. Interesse? Schrijf u hier in.

09-06-2010

Ytong Multipor: ideaal voor renovatie van gevels

Ytong Multipor wordt steeds vaker gebruikt bij de renovatie van woningen. De minerale isolatieplaten zorgen voor een uitstekende isolatie van gevels aan de binnen- of buitenzijde, zodat de warmteweerstand van een woning met sprongen omhoog gaat en het binnenklimaat een stuk behaaglijker wordt.

De platen zijn bijzonder geschikt voor renovatietoepassingen waarbij de steenconstructie aan de buitenzijde zichtbaar moet blijven. De platen worden dan dus aan de binnenzijde van gevels toegepast, maar ook bevestiging op bestaande gevels is mogelijk. Ytong Multipor zorgt in dat geval voor een esthetische verfraaiing van het gebouw.

De steenachtige eigenschappen vormen bovendien een perfecte basis voor een eenvoudige afwerking met elke gewenste sierpleister, zowel qua kleur als structuur. Kortom: een onmisbare bijdrage aan duurzame exploitatie van de woningvoorraad.

09-06-2010

Nieuwe brochure Ytong energiezuinige blokken

Er was al een brochure over de energiezuinige blokken van Ytong. In de nieuwste uitgave van deze brochure is de informatie flink uitgebreid en geactualiseerd. Xella bewijst met deze blokken dat massief bouwen in één veelzijdig bouwmateriaal ook in het Nederlandse klimaat mogelijk is. Sterke punten, werkwijze en detaillering worden uitgebreid in woord en beeld getoond. Klik hier om de brochure te downloaden of hier om deze te bestellen.

09-06-2010

Xella op Youtube

Instructiefilm gemist? Meer informatie in beeld en geluid over de merken en producten van Xella?

Via www.xellamagazine.nl vindt u links naar YouTube-films over Silka, Ytong en Hebel en projecten die ermee worden gerealiseerd.

Xella beschikt ook over een eigen YouTubekanaal. U vindt het op www.youtube.com/user/xellanederland.

09-06-2010

Vragen over Hebel online beantwoord

Bij vragen over het werken met Hebel kunt u natuurlijk een van de brochures lezen. Of u belt met uw Xella-adviseur.
De rubriek Frequently Asked Questions (FAQ) op www.xella.nl is een derde mogelijkheid om snel een antwoord te krijgen op uw vraag. Klik hier voor FAQ’s.

Staat uw vraag er (nog) niet tussen, neem dan contact op met de afdeling Bouwtechnisch advies van Xella.

03-06-2010

Creatiever bouwen

Creatiever bouwen – hoe doe je dat? In de nieuwe rubriek ‘Creatiever bouwen’ op www.bouwoplossingen.nu vindt u ideeën en oplossingen om de zaken net even anders aan te pakken door gebruik te maken van de bouwmaterialen van Xella.

Op de site vindt u artikelen over onze wandoplossingen, onder meer voor het bouwen van slanke, duurzame buitenwanden en wanden van energiezuinige Ytong blokken als massief alternatief voor de spouwmuur met bakstenen.
Surf naar www.bouwoplossingen.nu en ervaar hoe u met de producten van Xella creatiever kunt bouwen.

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze
e-mailupdates