BIM met Xella: juist nu!

BIM met Xella: juist nu!

Xella Nederland investeert al geruime tijd in de ontwikkeling van het Bouwwerk Informatie Model (BIM) en dat is niet voor niets. De voordelen van BIM zijn – ­ongeacht de projectomvang – evident: faalkostenreductie en een sneller en efficiënter bouwproces.

‘Versnelling bouwtijd’
Collega’s die BIM’en met Xella plukken er nu al de vruchten van. ‘BIM’men met Xella betekent dat je tijdens de bouw niet meer hoeft te zoeken naar het specifieke type kalkzandsteen’, zegt Cyrille Pennavaire, informatiemanager bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss. Hilde Kruitbos van Van Wijnen Deventer B.V. geeft aan dat hij onmiddellijk ziet waar eventuele knelpunten ofwel clashes zitten met andere onderdelen uit het project. ‘Xella kan direct op clashes anticiperen en past vervolgens de onderdelen in de werktekening aan. Dit voorkomt fouten, reduceert de faalkosten en het versnelt de bouwtijd.’

Waarom wachten?
In een tijd waarin bedrijven zoeken naar nieuwe manieren op geld te verdienen is BIM hét middel om dat doel te bereiken. Bovendien versterkt u door BIM de samenwerking met Xella en andere projectpartners hetgeen innovatie en een optimaal werkklimaat stimuleert. Wacht dus niet af tot de bouw weer aantrekt, maar investeer nu in BIM en profiteer van de voordelen op korte en lange termijn. Neem voor informatie over BIM met Xella contact op met BIM-­adviseur Nico Vos via nico.vos@xella.com.

Renovatie,  Herbestemmen,  Optoppen?

Renovatie, Herbestemmen, Optoppen?

Bent u zich aan het oriënteren op een renovatie-, ­herbestemmings-, of optoppingsproject? Op onze ­website www.xella.nl vindt u oplossingen met Silka kalkzandsteen, Ytong cellenbeton en Multipor minerale isolatieplaten.

Xella biedt oplossingen voor het renoveren, herbestemmen of optoppen van bestaande gebouwen: van (na-)isoleren met Multipor en herindelen met Ytong separatiepanelen tot aan het optoppen met het Ytong Casco­Systeem. Op de webpagina’s Renovatie, Herbestemming en Optoppen op www.xella.nl vindt u een overzicht van oplossingen, inspirerende projecten en documentatie. Voor advies kunt u ook terecht bij uw Xella-adviseur.

Bestel nu zo'n schitterende Xella-kalender

Bestel nu zo'n schitterende Xella-kalender

Xella heeft een assortimentskalender voor 2014. Het is een handige overzicht van alle Ytong, Silka en Multipor producten op posterformaat, plus de maanden en dagen voor het komende jaar. Het thema van de kalender is bouwen met Xella is bouwen met de X-factor! In 2014 liggen de kansen vooral in de bestaande bouw. Met Xella kan ook gerenoveerd worden met de X-factor. Of het nu gaat om na-isoleren, herindelen, uitbreiden of optoppen, Xella biedt de oplossing. Ytong, Silka en Multipor hebben de ideale eigenschappen om gebouwen aan te passen aan de nieuwste eisen op het gebied van comfort en energieprestaties. Op de kalender staan handige QR-codes die onmiddelijk de speciale themapagina's over deze onderwerpen openen. Wilt u zo'n kalender ontvangen stuur dan een mail naar verkoop@xella.nl en vermeld uw naam en bedrijfsnaam.

xellamagazine.nl